Spathiphyllum - Vitorlavirág - Moai Jungle - több, mint gondolnád

Szállítási díj: 1.900 Ft/csomag átlagosan 3-5 növény fér egy dobozba

Kosár

Telefonszámunk: +36 30 128 0714
Boltunk címe: 1082 Bp. Harminckettesek tere 6/a

Spathiphyllum – Vitorlavirág 13cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465424947 , ,

Leírás

Spathiphyllum – Vitorlavirág 13 cm-es cserépben. A növény átlagosan 55 cm magas. FIGYELEM! Sajnos nagyon nehéz egymás után két egyforma Vitorlavirágot kapni, mind cserépméretben, mind növény magasság szempontból. Rendelésnél mindenképpen vedd figyelembe!

A Spathiphyllum (Vitorlavirág) bemutatása

A Spathiphyllum egy népszerű szobanövény, amely az Araceae (árvacsalánfélék) családjába tartozik. Eredeti élőhelye az amerikai trópusok, de ma már szinte az egész világon elterjedt. A növény egy hosszú szárról és nagy, ovális alakú levelekből áll. A levelek fényesek és sötétzöld színűek, ami nagyon dekoratív hatást kelt. Virága kis, fehér, szintén nagyon dekoratív és illatos.

Nagyon könnyen tartható szobanövény, és nem igényel különleges gondozást. Az alábbiakban ismertetjük, hogyan lehet sikeresen gondozni ezt a növényt.

Spathiphyllum (Vitorlavirág) gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. A közvetlen napsütést kerülni kell, de világos helyen, árnyékban is jól érzi magát.

Öntözés: Igényli a rendszeres öntözést, de fontos, hogy ne öntözzük túl. Az öntözés akkor szükséges, amikor a föld felső rétege száraz tapintású. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne álljon a víz a cserép alján, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat, de nem igényel párásítást. Ha a lakásunkban száraz a levegő, akkor ajánlott egy párásítóval segíteni a növénynek.

Hőmérséklet: Meleg és nedves klímára van szüksége. Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat.

Tápozás: Igényli a rendszeres tápozást a növekedési időszakban. A tápoldatot hetente egyszer vagy kéthetente egyszer adagoljuk.

Átültetés: Átültetése évente egyszer ajánlott. A növény kifejlődésekor nagyobb cserépbe ültethetjük.

Kártevők és betegségek: Egy viszonylag ellenálló növény, és nem hajlamos a kártevők és betegségek támadására. Azonban előfordulhat, hogy a levéltetvek vagy a pajzstetvek megtámadják a növényt. Ha észreveszed ezeket a kártevőket, távolítsd el őket a levelekről egy vattapamacs vagy puha szivacs segítségével, amelyet szappanos vízbe mártottál. Ha a probléma súlyosabb, akkor érdemes alkalmazni egy kártevőirtó szert, amelyet a növényboltban vagy kertészetben lehet beszerezni.

Ha a Spathiphyllum levelei sárgulni kezdenek, az általában a túlzott öntözés vagy a tápanyaghiány miatt van. Ellenőrizd, hogy a növény földje nem túl nedves, és biztosítsd számára a megfelelő tápanyagokat a rendszeres tápozással. Ha a levelek szélén sárgulnak, az általában a levegő túl szárazságának tudható be, így érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Összefoglalás

Ha a növény általános állapota rosszabbodik, és nem találsz megoldást a problémára, érdemes konzultálni egy szakemberrel vagy a növényboltban dolgozó szakértőkkel, akik segítenek azonosítani a problémát és javasolni a megfelelő megoldást a növény egészségének helyreállításához. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Spathiphyllum – Vitorlavirág 13cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük