Sophora prostrata Little Baby - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Sophora prostrata Little Baby 12cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465432164

Leírás

Sophora prostrata Little Baby 12 cm cserépben. A növény átlagosan 35 cm magas.

A Sophora prostrata Little Baby bemutatása

Egy lassan növekvő, törpe cserje, amely az egész évben zöld lombozatot és csodálatos virágzást kínál. Az örökzöld cserje a Fabaceae családba tartozik, és Kína, Japán és Korea területéről származik. A növény elérheti akár az 50-60 cm magasságot és a 70-80 cm szélességet is, de általában 30-40 cm magasra és szélesre nő meg. Az apró, összetett levelek széles, oválisak, sötétzöld színűek és fonákukon enyhén szürkés árnyalattal rendelkeznek. A Sophora prostrata Little Baby nagyon szép és illatos virágokat hoz, amelyek nyár végén jelennek meg. A virágok lilák és fehérek, kis fürtökben nőnek, és olyan méreteik miatt könnyen megtéveszthetők pillangókkal.

Sophora prostrata Little Baby gondozása:

Fényigény: Napos vagy félárnyékos helyet igényel. Ha a növényt beltéren tartod, akkor helyezd el az ablak közelében.

Öntözés: Mérsékelt vízigényű növény. Az öntözés gyakorisága változó lehet, a talaj nedvességtartalmától és az évszaktól függően. Ügyelj rá, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen az öntözések között, ugyanakkor elkerüld a túlzott vízleadást, ami gyökérrothadást okozhat.

Tápanyagellátás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd.

Átültetés: Általában 2-3 évente kell átültetni. Az átültetést a tavaszi vagy nyári hónapokban végezzük. A növény számára fontos a jó vízelvezetésű talaj, ezért ügyeljünk arra, hogy a cserép aljának legalább 1/3-a vízelvezető rétegből álljon, például apró kavicsokból.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben, azonban néhány probléma előfordulhat. A levéltetvek és a takácsatkák néha megjelenhetnek a növényen, amelyek károsíthatják a leveleket és a hajtásokat. A levéltetvek feketére változtathatják a leveleket, míg a takácsatkák fehér foltokat és pókhálókat hagynak a növényen. A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk ezeket a kártevőket, az, hogy a növényeket rendszeresen ellenőrizzük, és időben cselekedjünk, ha bármilyen problémát észlelünk.

Kártevői és betegségei elleni védekezéshez használhatunk szappanos vízzel történő permetezést vagy rovarirtó szereket. A kártevők elkerülése érdekében kerülni kell a túlöntözést, mivel a nedves talaj a kártevők számára kedvező élőhelyet jelent. Az elhalt leveleket és ágakat is időben el kell távolítani a növényről, hogy megakadályozzuk a betegségek terjedését.

Összefoglalás:

A növény egy igénytelen, lassan növő örökzöld cserje, amely díszes kis virágaival és leveleivel vonzóvá teszi a kertet vagy a teraszt. A növényt a lehető legjobb állapotban tarthatjuk, ha rendszeresen öntözzük, megfelelő tápanyagokat biztosítunk számára, valamint figyelünk a kártevők és betegségek megelőzésére. A leggyakoribb kártevők a levéltetvek, a takácsatkák és a tripszek, amelyeket rovarölő szerrel lehet eltávolítani. A betegségek közül a gombás megbetegedések a legelterjedtebbek, amelyek megelőzhetők a növény megfelelő szellőztetésével és nedvességszintjének szabályozásával.

Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sophora prostrata Little Baby 12cm” értékelése elsőként