Singolo Orchidea - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Singolo Orchidea rózsaszín

4,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Singolo Orchidea rózsaszín 9 cm-es cserépben. A növény minimum 30 cm magas.

A Phalaenopsis ‘Singolo’ bemutatása

A Phalaenopsis ‘Singolo’ egy hibrid orchidea, amely a Phalaenopsis nemzetségbe tartozik. Az orchideák családjába tartozó növények közé tartozik, és a világ számos területén őshonosak. A ‘Singolo’ egy kifejezetten népszerű hibrid, amelyet a selymes, fehér vagy rózsaszín virágai miatt kedvelnek. A virágokat a növény leveleinek alján hozza létre, és hosszú életűek lehetnek, amennyiben megfelelően gondozzák őket.

Phalaenopsis ‘Singolo’ gondozása

Fényigény: Szereti a világos, de közvetlen napsütéstől védett helyet. Ideális helyszín lehet a keleti vagy nyugati ablakpárkány.

Öntözés: A növény igényli a rendszeres, de mérsékelt öntözést. Ügyeljünk arra, hogy a földje mindig nedves legyen, de ne álljon benne víz. A víz öntözésekor ügyeljünk arra, hogy ne locsoljuk meg a leveleket és a virágokat.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat, ezért érdemes a növény körül egy kis vízzel teli tálat elhelyezni, vagy párásítót használni.

Hőmérséklet: A növény ideális hőmérséklete 18-25°C között van, így fontos, hogy a növényt olyan helyre tegyük, ahol nincsenek hőingadozások.

Tápozás: A növény aktív növekedési időszakában (tavasz és nyár) hetente egyszer tápozzuk. Használhatunk speciális orchideákhoz kifejlesztett tápoldatot, amely a növény igényeihez van igazítva.

Átültetés: Átültetésére általában 2-3 évente van szükség. Ügyeljünk arra, hogy a növényt úgy ültessük át, hogy a gyökerei jól elférjenek az új cserépben.

Kártevők és betegségek: Érzékeny lehet a levéltetvekre, a takácsatkákra, a tripszekre és a pajzstetvekre. Az árnyékos, nedves környezet kedvez a gombás betegségek, például a penész vagy a rothadás kialakulásának. Azonban a megfelelő gondozás és a rendszeres ellenőrzések segíthetnek megelőzni a kártevők és a betegségek megjelenését.

Toxicitás: Nem mérgező, és biztonságos a háziállatok és az emberek számára.

Ha megfelelően gondozod a Phalaenopsis orchideát, hosszú éveken át élvezheted annak gyönyörű virágait. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Singolo Orchidea rózsaszín” értékelése elsőként