Opuntia - Moai jungle - Több, mint gondolnád - Opuntia

Opuntia

7,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk. TÚLMÉRETES NÖVÉNY! POSTÁZÁSI KÖTLSÉGE 3.000 FT

Elfogyott

Leírás

Opuntia 17 cm-es cserépben. A növény átlagosan 30cm magas.

Opuntia bemutatása:

Az Opuntia egy kaktusz nemzetség, amelynek tagjai általában sivatagi, száraz területeken találhatók. A növénynek több mint 200 faja van, és mindegyikükre jellemző a lapos, levél alakú szárak és a tüskék. Az Opuntia-t értékesítik dísznövényként és a tequila termeléséhez használják Mexikóban.

Az Opuntia egy viszonylag könnyen gondozható növény, amely a megfelelő körülmények között gyorsan növekszik és szaporodik. Az alábbiakban bemutatjuk a növény gondozásának lépéseit.

Gondozása:

Fényigény: Nagyon fényigényes növény, és sok napsütést igényel. A déli ablakban vagy szabadban tartható, ha az időjárási körülmények megengedik.

Öntözés: Csak mérsékelten kell öntözni, mivel a kaktuszok nem szeretik a túl sok vizet. Az öntözést célszerű az alsó részénél elvégezni, hogy elkerüljük a nedvesség a törzs felületének maradékát.

Talaj: Szeretik a jó vízelvezetésű, homokos talajt. A kaktuszokhoz szánt talaj keveréket lehet kapni a virágüzletekben vagy otthon is elkészíthető.

Átültetés: Az Opuntia kaktuszokat általában minden 2-3 évben át kell ültetni. Az átültetés ideális időszaka a növekedési szezon eleje, amely a tavaszi időszakban van.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, de az ápolatlan növényeknek könnyebben lehetnek problémáik a takácsatkákkal és a pajzstetvekkel. Az árnyékosabb helyeken tartott növények hajlamosabbak a rothadásra és a gombás fertőzésekre.

Toxicitás: Nem toxikusak az emberekre vagy a háziállatokra nézve, de a tüskék irritálóak lehetnek a bőr számára.

A Opuntia kaktusz egy érdekes és különleges megjelenésű növény, amelynek számos fajtája és változata létezik. A megfelelő gondozással és tápanyag-ellátással hosszú éveken át élvezhetjük szépségét és egészségét. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Opuntia” értékelése elsőként