Monstera Pinnatipartita - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Monstera Pinnatipartita

6,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Monstera Pinnatipartita 12 cm-es cserépben. Átlagosan 35 cm magas.

Monstera Pinnatipartita bemutatása

Trópusi növény, amely a Philodendron családba tartozik. Az őshazája Dél-Mexikó, Közép-Amerika és Panama. A növény az egyik legnépszerűbb szobanövények közé tartozik, mivel egyszerűen tartható és nagyon dekoratív megjelenése van. A Monstera Pinnatipartita nagy, kézzel szabdalt leveleket növeszt, amelyek színe sötétzöld és fényes.

Monstera Pinnatipartita gondozása:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. A közvetlen napsütést kerülni kell, mert az károsíthatja a leveleket. A növény jól érzi magát világos helyen, de árnyékos helyen is tartható.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Az öntözést csak akkor végezzük el, ha a talaj felső rétege kiszáradt. Túlöntözés esetén a növény levelei sárgulni kezdenek, és a gyökerek rothadni kezdenek. Télen, a nyugalmi időszakban a növény kevesebb vizet igényel.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. A száraz levegő miatt a növény levelei szárazzá válhatnak, ezért ajánlott párásító használata vagy a növény köré helyezett vízzel teli tálcák használata.

Hőmérséklet: Az optimális hőmérséklet 18-27°C között van. A hideg, huzatos helyeket kerülni kell.

Tápanyagellátás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápoldatozzuk a növényt, használjunk vízben oldódó szobanövény-tápoldatot. Télen, a nyugalmi időszakban a növény nem igényel tápanyagot.

Átültetés: Általában évente egyszer ajánlott. Az új cserépnek a régi cserépnél csak egy-két mérettel nagyobbnak kell lennie.

Kártevők: Ellenálló a legtöbb kártevővel szemben, de azért figyelni kell az atkákra, tripszekre és levéltetvekre.

Toxicitás: Mérgező lehet, fogyasztása nem ajánlott, és a növényt távol kell tartani a kisgyermekektől és háziállatoktól.

Öszefoglalás:

Ha szeretnél egy Monstera Pinnatipartita növényt a gyűjteményedben, akkor kövesd az átültetési, gondozási és karbantartási útmutatót, amit itt ismertettünk, és élvezd a növény egzotikus megjelenését és zöld lombozatát. Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz felkeresni minket, és szívesen segítünk neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben a boltban vagy akár Facebookon, TikTokon.

Még több érdekesség a szobanövényekről:

Ha még többet szeretnél megtudni a különböző trópusi növényekről, olvasd el blogposztjainkat! Megtudhatod, hogy milyen talajkeveréket szeretnek, hova érdemes tenni őket, hogyan érdemes locsolni őket, vagy éppen milyen kártevők ellen, hogyan érdemes védekezni, vagy miért sárgulhatnak el a levelek a különböző növényeken.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Monstera Pinnatipartita” értékelése elsőként