Macodes Petola - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Szállítási díj: 1.900 Ft/csomag átlagosan 3-5 növény fér egy dobozba

Kosár

Telefonszámunk: +36 30 128 0714
Boltunk címe: 1082 Bp. Harminckettesek tere 6/a

Macodes Petola

5,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Macodes Petola 6 cm-es cserépben. A Macodes Petola növény átlagosan 6 cm magas.

Macodes Petola bemutatása

A Macodes Petola, más néven szentjánosnövény, trópusi származású orchidea faj, amely Malajziában és Indonéziában őshonos. Azon kívül, hogy az orchideák családjába tartozik, az érdekessége, hogy a levelei nagyon hasonlítanak a növényvilág egyik legismertebb tagjához, az Aranypálma (Areca) leveleire.

Jellegzetességei közé tartoznak a csillogó, arany- és bronzszínű levelek, valamint a rózsaszín, virágzáskor megjelenő virágok. A növény különleges megjelenése miatt számos szobanövény-kollekció részét képezi.

Macodes Petola gondozása

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de közvetlen napsütést kerülni kell. Ajánlott az árnyékosabb helyiségben tartása, ahol csak közvetett napfény éri.

Öntözés: Az orchideákhoz hasonlóan a Macodes Petola is igényli a rendszeres, de mérsékelt öntözést. Az öntözéseket érdemes szobahőmérsékletű vízzel végezni, és arra ügyelni, hogy a talaj ne legyen állandóan vizes, de száraz sem.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő száraz, érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Számára ideális hőmérséklet 18-25°C között van. Kerülni kell a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozzuk a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Az átültetés általában 1-2 évente ajánlott, amikor a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. Általában szélesebb és sekélyebb cserépben szokták ültetni, mint más növényeket. A cserépbe homokos, laza talajt érdemes használni.

Kártevők és betegségek: Kevés kártevővel és betegséggel rendelkezik. Azonban a nedves környezet kedvez a gomba- és penészproblémáknak. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl a növényt, és hogy a levelek szabadon szellőzzenek, hogy megelőzd ezeket a problémákat. Ha a növényen penész, rozsda vagy más betegségek jelentkeznek, használj rovarölő vagy gombaölő permetet a kezelésre.

Ha levéltetveket vagy más rovarokat észlelsz a növényen, távolítsd el azokat kézzel, vagy alkalmazz rovarölő szert a probléma kezelésére.

Toxicitás: Levelei mérgezőek lehetnek, ha nagy mennyiségben fogyasztják őket. Ügyelj arra, hogy a növény ne legyen könnyen hozzáférhető olyan helyeken, ahol kisgyermekek vagy háziállatok vannak.

Összefoglalás:

Érzékeny növény, amely igényli a megfelelő környezeti feltételeket és gondozást. Ha betartod a fent említett gondozási útmutatót, hosszú éveken át élvezheted a növényed szépségét és egészségét. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Macodes Petola” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük