Lepismium Bolivianum - Moai Jungle - Több, mint gondolnád
Akció!

Lepismium Bolivianum 17cm

6,000 Ft

A Moai Jungle mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465434137

Leírás

Lepismium Bolivianum 17 cm-es cserépben. Átlagosan 30-40 cm

Lepismium Bolivianum bemutatása:

Egy szokatlan és különleges kaktuszfaj, amelyet a henger alakú szárak és a lombkorongok jellemzőek. Ez a növény Dél-Amerika trópusi területeiről származik, és széles körben elterjedt a beltéri kaktuszok között. Sokféle változata létezik, amelyek különböző méretekben és színekben jelentkezhetnek.

A Lepismium Bolivianum növények gondozása

Fényigény: Szeretik a világos, közvetett fényt. Kerüld az erős, közvetlen napfényt, mert ez károsíthatja a növényt. Az ideális hely a növény számára az, ahol kap némi szűrt fényt.

Öntözés: Szeretik a mérsékelt öntözést. Öntözd meg a növényt, amikor a talaj felső rétege kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a víz ne álljon a cserépben, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

Hőmérséklet: Meleg és nedves környezetet szeretnek. Ideális számukra a 18-24°C közötti hőmérséklet. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápanyagok: Tápanyagban gazdag talajt igényelnek. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt egy kaktuszokhoz kifejlesztett tápoldattal. Ügyelj arra, hogy ne túlöntözd a tápoldattal.

Átültetés: Általában nem igényelnek gyakori átültetést. Átültetésüket csak akkor végezzük el, ha a gyökérrendszer már betöltötte a jelenlegi cserépet. Használj jó vízelvezetéssel rendelkező földkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor szükséges.

Összefoglalás:

A Lepismium egy érdekes és vonzó kaktuszfaj, amely díszítheti otthonodat vagy kertedet. Ha gondoskodsz róla megfelelően, hosszú éveken át élvezheted ennek a különleges növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a Lepismium gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Még több érdekesség a szobanövényekről:

Ha még többet szeretnél megtudni a különböző trópusi növényekről, olvasd el blogposztjainkat! Megtudhatod, hogy milyen talajkeveréket szeretnek, hova érdemes tenni őket, hogyan érdemes locsolni őket, vagy éppen milyen kártevők ellen, hogyan érdemes védekezni, vagy miért sárgulhatnak el a levelek a különböző növényeken.

Ha igénytelenebb szobanövényeket keresel, akkor ezt a cikkünket olvasd el, ha szárazságtűrőket akkor pedig ezt, érdemes lehet megnézned a futó növényekről szóló blogposztunkat is, hiszen ők is csodálatosak!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lepismium Bolivianum 17cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük