Hawaii Pálma - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Hawaii Pálma 12cm

5,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465422714

Leírás

Hawaii Pálma 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 45cm magas.

A Hawaii Pálma bemutatása

A Hawaii Pálma (Brighamia insignis) egy ritka, trópusi származású növény, amely Hawaii sajátja. Az évelő növény a Campanulaceae családba tartozik, és 3 méter magasra is megnőhet természetes körülmények között. A Hawaii Pálma hatalmas, henger alakú leveleivel és nagy, fehér virágaival rendkívül vonzó dísznövény.

Természetes élőhelye az egyre csökkenő mennyiségű nedvességgel és egyre sűrűbb talajjal rendelkező vulkanikus sziklás lejtők, és gyakran csak magas hegyi fennsíkokon él. Azonban az éghajlat változása, valamint a növénykereskedők által a vadonból történő eltávolítás miatt az állománya jelentősen lecsökkent, és a Hawaii Pálma az egyik leginkább veszélyeztetett növényfaj a világon.

Lassan nő, és az átlagos élettartama 10-15 év lehet, de megfelelő gondozással és körülményekkel akár hosszabb életű is lehet.

Hawaii Pálma gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így elhelyezhető közvetlen napfényben vagy árnyékosabb helyen is.

Öntözés: Szárazságtűrő növény, amely jól bírja a kevesebb vízzel való ellátást. A növényt csak akkor öntözd, amikor a talaj teljesen kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a vízelvezető lyukakon át távozzon a felesleges víz, hogy elkerüld a gyökérrothadást, ami nagyon gyakori problémája lehet az Hawaii pálmának.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, ezért érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-27°C között van. A hideg és a huzat nem tesz jót a növénynek.

Tápozás: Nem igényel túl gyakori tápozást, de azért érdemes odafigyelni a megfelelő tápanyagellátásra. Az aktív növekedési időszakban havonta egyszer érdemes tápoldatozni. Erre a célra kaphatók szobanövényeknek kifejlesztett műtrágyák, amelyeket a csomagoláson feltüntetett adagolási utasítás szerint kell alkalmazni.

Összefoglalva:

Ha megfelelően gondozzák, akkor általában ellenáll a kártevőknek és a betegségeknek. Azonban ha nem megfelelő a gondozása, akkor lehetnek problémák a levéltetvek, takácsatkák, tripszek és pókférgek megjelenésével. A levéltetvek és a takácsatkák általában a levelek alján vagy a növény tövében jelennek meg, és sárgás, foltos vagy deformált leveleket okoznak. A tripszek szárak és levelek sárgulását, valamint a növény deformációját okozhatják. A pókférgek vékony, pókhálószerű anyagot húznak a levelek között, és a növény szárításához vezethetnek.

Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hawaii Pálma 12cm” értékelése elsőként