Ficus elastica Tineke - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Ficus elastica Tineke 14cm

3,800 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465422967

Leírás

Ficus elastica Tineke 14 cm-es cserépben. A növény átlagosan 35 cm magas.

A Ficus elastica Tineke bemutatása

A Ficus elastica Tineke vagy más néven Tineke gumifa a Ficus család egyik tagja, amely trópusi vidékekről származik. A gumifa többféle színváltozattal rendelkezik, de a Tineke változat különleges szépsége miatt különösen kedvelt dísznövényként számít. Az általánosan ismert gumifa a Tineke változatban levelei mellett fehér vonalakkal és foltokkal díszített levelekkel rendelkezik, amelyeknek a színe általában sötétzöld és világoszöld között változik. A gumifák kiváló szobanövények, amelyeket könnyű gondozni és tartani.

Ficus elastica Tineke gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes vagy erős fényt igényel. A növény szereti a világos helyeket, de ügyelni kell arra, hogy ne érje közvetlen napsugárzás, mert az károsíthatja a leveleket. A fényhiány viszont lassíthatja a növekedést, és a levelek sárgulását okozhatja.

Öntözés: Az átlagosnál kevesebb öntözést igényel. A földjének felső rétegét hagyd kiszáradni az öntözések között, és ügyelj arra, hogy a cserép alján mindig legyen vízelvezető réteg. Túlöntözés esetén a levelek sárgulni kezdenek és elszáradnak.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő túl száraz, használjunk párásítót vagy permetezhetjük vízzel a növényt, de ez utóbbi csak ideiglenesen és csak kismértékben növeli a páratartalmat. Megoldás lehet még a kavicsos tálca, amire a növényt tesszük, illetve egy páratartalmat mérő eszköz is sokat tud segíteni a tudatosság növelésében

Hőmérséklet: Optimális hőmérséklete 18-24°C. Kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, különösen a téli időszakban, a nyitott ablak, a fűtőtest közelsége okozhat problémákat, levélhullást.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozzuk a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, melyet a csomagoláson feltüntetett adagolási utasítás szerint adjunk a locsolóvízhez. A téli időszakban csökkentsük a tápoldat mennyiségét, és csak kéthetente tápozzuk a növényt. Ügyeljünk arra, hogy a tápoldat ne legyen túl erős, mert ez károsíthatja a növényt.

Átültetés: Lassan nő, ezért általában csak 2-3 évente van szükség átültetésre. Az átültetés során válasszunk egy nagyobb cserépet, és használjunk jó minőségű, tápanyagban gazdag földet, amely jó vízáteresztő képességgel rendelkezik. Az átültetést érdemes tavasszal vagy nyáron végezni, amikor a növény aktív növekedési fázisban van.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, de néhány problémára érdemes odafigyelni. A levéltetvek, takácsatkák és tripszek előfordulhatnak a növénynél, amelyek károsíthatják a leveleket és csökkenthetik a növény egészségét. Ha észreveszed a kártevők jelenlétét, használj kártevőirtót, vagy kérj tanácsot egy szakértőtől. A túlöntözés vagy a rossz vízelvezetés gyökérrothadáshoz vezethet, ezért ügyeljünk arra, hogy a föld ne legyen túl nedves, és a cserép alján mindig legyen megfelelő vízelvezető réteg.

Összefoglalás:

Csodálatos, mutatós növény, amely bármely lakásba életet vihet. A megfelelő gondozással a növény egészséges és szép marad, és hosszú éveken át örömöt szerezhet számunkra. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus elastica Tineke 14cm” értékelése elsőként