Curcuma Siam Splash - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Curcuma Siam Splash 17cm

6,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Méretei miatt nem postázzuk!

Elfogyott

3213512355866

Leírás

Curcuma Siam Splash 17 cm-es cserépben. A növény átlagosan 70 cm magas. Méretei miatt nem postázzuk!

A Curcuma Siam Splash bemutatása

Egy exotikus trópusi növény, amely a Zingiberaceae (gyömbérfélék) családjába tartozik. Hazája a Délkelet-Ázsia és a csendes-óceáni régió, ahol trópusi és szubtrópusi klímában él. A növény magassága akár 1 méter is lehet, és különleges, színes virágai miatt nagyon népszerű dísznövényként szolgál.

Virágai különösen nagyok és látványosak, melyek az érdekes színkombinációikról ismertek. A virágok általában piros vagy rózsaszínűek, fehérrel vagy sárgával szegélyezve. Az egyes virágok egymást követően nyílnak meg a virágzás során, és hosszú élettartammal bírnak. A növény levelei hosszúak és szélesek, zöld színűek, és az egész növényre egyedülálló jellegzetességként jellemző a zöld-fehér sávokból álló színes mintázat.

Curcuma Siam Splash gondozási útmutató:

Fényigény: Szereti a világos, közvetlen fényt, de kerülni kell a tűző napot. Helyezd a növényt olyan helyre, ahol az indirekt napfényes, vagy világosító fénnyel kiegészíthető.

Öntözés: Az öntözésre különösen nagy figyelmet kell fordítani, mert a növény nem viseli jól a túlzott vagy a hiányzó vizet. Az öntözést csak akkor végezzük el, amikor a talaj felső rétege teljesen kiszáradt. A növény akkor a legboldogabb, ha a talaj kissé nedves, de nem áztatott. Ügyeljünk arra, hogy ne álljon víz a cserep alján, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat, így párásítsunk rendszeresen a növény közelében, de kerüljük a levelek közvetlen vízpermetezését.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 20-30°C között van. Télen, a hidegebb hónapokban ügyeljünk arra, hogy a növény ne legyen huzatos helyen, és ne érje hideg levegőáramlatokat. Amennyiben a hőmérséklet hosszú ideig alacsonyabb, akár 15°C alá is csökken, a növény elkezdhet lehullatni a leveleit és csökkenni a virágzása is. A magas páratartalmat kedvelő növény számára fontos a levegő nedvességtartalmának megőrzése is, különösen, ha a szoba levegője száraz. Ilyen esetekben a növény mellé helyezhetünk párásítót, vagy rendszeresen permetezhetjük a leveleit vízzel.

Kártevők és betegségek: Hajlamos lehet a levéltetvek és takácsatkák megtámadására, amelyek a növény leveleinek deformálódásához és elszíneződéséhez vezethetnek. Ha ilyen problémákat tapasztalsz, akkor érdemes a növényt permetezni egy kártevőirtó szerrel, de mindig ügyelj a túlzott permetezés elkerülésére. A megelőzés érdekében fontos, hogy a növényt tartsd tisztán és szárazon, és ellenőrizd rendszeresen a kártevők jelenlétét.

Összegzés:

A Curcuma Siam Splash egy csodálatos növény, amely egzotikus megjelenésével és könnyű gondozhatóságával mindenki számára ideális választás lehet. Fontos azonban, hogy a növény számára megfelelő körülményeket biztosítsunk, hogy hosszú éveken át élvezhessük szépségét. Ha betartod a fent említett gondozási útmutatót, biztos lehetsz benne, hogy egészséges és díszes növényként díszeleg majd otthonodban. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bátran.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Curcuma Siam Splash 17cm” értékelése elsőként