Ctenanthe Amabilis - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Ctenanthe Amabilis 10cm

3,200 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

321346543564

Leírás

Ctenanthe Amabilis 10 cm-es cserépben. A Ctenanthe Amabilis növény átlagosan 20 cm magas.

 

A Ctenanthe Amabilis bemutatása

Ez is egy trópusi eredetű örökzöld növény, amely az Marantaceae családba tartozik, róluk is írtunk blog cikket. Dél-Amerika, Kolumbia, Brazília és a Karib-térség területein honos. A növény széles, zöld színű levelei számos sötétebb zöld, krémszínű és bordó csíkkal rendelkeznek, ami különleges megjelenést kölcsönöz neki. Könnyen gondozható és egyre népszerűbb szobanövény a lakásokban.

Ctenanthe Amabilis gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, nem tolerálja az erős, közvetlen napfényt. Helyezzük el félárnyékos vagy világos, árnyékos helyre.

Öntözés: Szereti a nedves talajt, de ne hagyjuk, hogy a víz pangjon a cserépben. Öntözzük meg a növényt alaposan, majd hagyjuk, hogy a talaj felső rétege kiszáradjon az öntözések között.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, így érdemes párásítót használni vagy a növényt vízzel teli tálcára helyezni.

Hőmérséklet: 18-27°C hőmérsékleten érzi jól magát, kerüljük a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban, tavasztól őszig havonta egyszer tápozzuk a növényt, kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Az átültetést évente egyszer végezzük, tavasszal. Használjunk jó minőségű, jó vízáteresztő képességű földkeveréket.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben. Azonban néhány probléma előfordulhat. Az alábbiakban olvashatod a leggyakoribb problémákat és megoldásokat:

  1. Levéltetvek: A levéltetvek kis zöld vagy fekete rovarok, amelyek a növény nedvét szívják. A fertőzött növény levelei elszíneződhetnek, összegörbülhetnek vagy elhalhatnak. Megoldás: Használj rovarirtó szereket vagy házi készítésű rovarölő szereket, mint például a szappanos víz és alkohol keverékét.
  2. Pajzstetvek: A pajzstetvek kis, szívó rovarok, amelyek a növény levelein és szárán élnek. A fertőzött növényen sárga foltok és ragacsos anyag jelenhet meg. Megoldás: Távolítsd el a pajzstetveket kézzel vagy használj rovarölő szert.
  3. Atkák: Az atkák apró, pókszerű élőlények, amelyek a növény levelein és szárain táplálkoznak. A fertőzött növény levelei elszíneződhetnek, összegörbülhetnek vagy elhalhatnak. Megoldás: Használj atkaölő szereket vagy házi készítésű rovarölő szereket, mint például a fent említett szappanos víz és az alkohol keveréke.
  4. Gombás fertőzések: A túlzott öntözés és a rossz vízelvezetés gombás fertőzésekhez vezethet, mint például a levélfoltosság vagy a penész. A fertőzött növény levelei elszíneződhetnek, összegörbülhetnek vagy elhalhatnak. Megoldás: Csökkentsd az öntözést, javítsd a vízelvezetést és használj gombaölő szereket.
  5. Bakteriális fertőzések: A túlzott öntözés és a rossz vízelvezetés bakteriális fertőzésekhez vezethet, mint például a levélelváltozás vagy a hervadás. A fertőzött növény levelei elszíneződhetnek, összegörbülhetnek vagy elhalhatnak. Megoldás: Csökkentsd az öntözést, javítsd a vízelvezetést és használj baktériumölő szereket.

Összegzés

Remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a Ctenanthe Amagris növény gondozási útmutatót. Bár ez a növény némi odafigyelést igényel, megéri az erőfeszítést, mivel lenyűgözően szép dísznövény lehet otthonodban. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bátran.

Ctenanthe Amabilis kapcsolatos esetleges problémák:

– ha teheted esővízzel locsold

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ctenanthe Amabilis 10cm” értékelése elsőként