Crassula Sunset - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Crassula Sunset 12cm

3,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512345898

Leírás

Crassula Sunset 12 cm-es cserépben. A Crassula Sunset átlagosan 15cm magas.

A Crassula Sunset bemutatása

Más néven pénzfa, egy népszerű szobanövény, amelyet a vastag, húsos levelei és az egyszerű gondozás miatt kedvelnek. A növény a Crassulaceae családba tartozik, és származási helye Dél-Afrika.

Levelei kerekdedek és húsosak, és jellegzetes zöld színt mutatnak. Az idősebb növények levelei vastagabbá válnak, és a napfény hatására pirosas árnyalatot ölthetnek. A pénzfa virágai apróak és fehérek, de gyakran nem jelennek meg a beltéri környezetben nevelt növényeken.

Könnyen tartható, igencsak igénytelen, szárazságtűrő növény.

Gondozási útmutató

Fényigény: A Crassula sunset közepes vagy erős fényigényű növény. A közvetett napfényt részesíti előnyben, de elviseli a közvetlen napfényt is. Ügyelj arra, hogy a növényt megfelelően helyezd el, hogy biztosítsd számára a megfelelő fényviszonyokat.

Öntözés: Pozsgás, ezért öntözd csak akkor, amikor a talaj teljesen kiszáradt. Ügyelj arra, hogy ne áztasd el a növényt, mert a túlzott vízhatás gyökérrothadáshoz vezethet. Fontos megjegyezni, hogy a Crassula sunset inkább tűri a szárazságot, mint a túlzott öntözést.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. A növény jól tűri a melegebb környezetet, de kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápozás: Nem igényel gyakori tápozást. Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt egy kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal. Ügyelj arra, hogy ne túlöntözd a tápoldattal.

Átültetés: Általában 2-3 évente elég átültetni a növényt. Használj jó vízelvezetésű földkeveréket, és ültessd át a növényt egy nagyobb cserépbe, amikor a gyökerek kinőtték a jelenlegi edényüket.

Összefoglalás:

Egy szép és szerethető növény, amely otthonod vagy irodád hangulatát feldobja. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted ennek a növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a növény gondozásával kapcsolatban, fordulj eladóinkhoz, akik szívesen segítenek neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Crassula Sunset 12cm” értékelése elsőként