Cissus Discolor - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Cissus Discolor

39,000 Ft

!FIGYELEM! A növény nincsen raktáron, rendelésre érkezik!

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. A növény méreténél fogva postázásra alkalmatlan.

Elfogyott

Leírás

Cissus Discolor 27 cm-es cserépben. A növény átlagosan 150 cm magas.

Cissus Discolor bemutatása:

Javai csörgőpálma vagy Cissus egy trópusi származású szobanövény, amelyet a Vitaceae családba sorolnak. Az Ázsiában és Ausztráliában őshonos növény a kúszónövények családjába tartozik. A Cissus hosszú, keskeny levelei zöld színűek, néha enyhén foltosak. A növény kúszó szárán apró sárga virágok nyílnak, majd apró bogyók alakulnak ki belőlük.

A Cissus egy könnyen gondozható növény, amely jól alkalmazkodik a beltéri körülményekhez. Az alábbiakban ismertetem a Cissus javana gondozásával kapcsolatos útmutatót, amely segít fenntartani a növény egészségét és szépségét.

Cissus gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. A közvetlen napsütéstől érdemes óvni, de a világos helyet kedveli.

Öntözés: Mérsékelten igényel vizet. Az öntözés előtt ellenőrizd, hogy a föld felső rétege kiszáradt-e. Ha száraz, alaposan öntözd meg, majd hagyd, hogy a föld felső rétege ismét kissé kiszáradjon az öntözések között. Ügyelj arra, hogy a víz ne álljon a cserép alján, mert ez gyökérrothadást okozhat.

Páratartalom: Magas páratartalmat kedvel, de jól alkalmazkodik a szárazabb beltéri levegőhöz is.

Hőmérséklet: A 18-25°C közötti hőmérsékletet kedveli. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Általában évente egyszer, az aktív növekedési időszakban ültetjük át. Használj jó minőségű, laza szerkezetű, tápanyagban gazdag földkeveréket.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben, de előfordulhat, hogy megtámadják a takácsatkák és a levéltetvek. Ha ilyen problémákkal szembesülsz, kezelheted a növényt rovarirtó szerrel vagy természetes módszerekkel, például szappanos vízzel vagy alkoholos oldattal.

Toxicitás: Nem mérgező az emberek vagy a háziállatok számára, és biztonságosan tartható a lakásban.

Összefoglalva:

Ha szeretnél egy mutatós és könnyen tartható szobanövényt, a Cissus egy kiváló választás lehet számodra. Reméljük, hogy az általunk nyújtott gondozási tippek segítenek abban, hogy egészséges és szép állapotban tartsd a növényedet. Ha további kérdéseid merülnének fel a Cissus gondozásával kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot velünk.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cissus Discolor” értékelése elsőként