Calathea Rufibarba - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Calathea Rufibarba 12cm

5,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512353886

Leírás

Calathea Rufibarba 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 40 cm magas.

Calathea Rufibarba bemutatása:

Trópusi területek sokarcú ékes növénye a Calathea. Zöld és élénk zöld árnyalatok széles palettájával boldogíthatja mindennapjainkat. Bár nincsen sok igénye, kényes növény, ezért tartásuk tapasztalat szükséges. Fontos számára az egyenletes, meleg szobahőmérséklet, a magas páratartalom, a tápanyagdús talaj, és a bőséges szórt fény. Betegségek főleg túl vagy alulöntözés miatt jelenhetnek meg, fő ellensége a botritisz.

Korábban már írtunk egy blogposztot is a Maranta családba tartozó növényekről, amit itt olvashatsz el.

Nem mérgező növény, amit az is mutat hogy Brazíliában étel csomagolásra és egyéb kreatív tevékenységekhez használnak fel.

A Calathea Rufibarba gondozása

Fényigény: Közepes vagy világos fényigényű növény. A közvetett fényt részesíti előnyben, kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az károsíthatja a leveleket. Az árnyékosabb környezetben is jól érzi magát.

Öntözés: Szereti a nedves talajt, de ügyelj arra, hogy ne álljon víz a cserép alján. Öntözd, amikor a talaj felső rétege kiszáradt, de ne hagyd, hogy túlzottan elázzon. A víztartó tálcákban felgyülemlő víztől távolítsd el a növényt, hogy elkerüld a gyökérrothadást.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd meg a leveleket időnként vízzel a páratartalom növelése érdekében. Ügyelj arra, hogy a víz ne csepegjen a levelekre, mert ez foltokat okozhat.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápozás: Tápanyagban gazdag talajban jól növekszik. Tápozd a növényt az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.

Toxicitás: Nem mérgező, háziállatbarát növény.

Összefoglalás:

A Calathea Rufibarba egy gyönyörű szobanövény, amely változatos mintázatú leveleivel feldobja otthonod vagy irodád hangulatát. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted ennek a növénynek a szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a Calathea gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Fő ellensége a botritisz, ami a nem megfelelő öntözés következménye, de egyéb szobanövény kártevők is megtámadhatják.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Calathea Rufibarba 12cm” értékelése elsőként