Caladium White Queen - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Caladium White Queen

3,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról.

Elfogyott

3213465427405

Leírás

Caladium White Queen 10,5 cm-es cserépben. A növény átlagosan 23 cm magas.

A Caladium White Queen bemutatása

A Caladium White Queen egy trópusi származású dísznövény, amely a taracklevél-félék családjába tartozik. A növény őshonos Közép- és Dél-Amerikában, valamint az Egyenlítő menti trópusi területeken. Különleges, szív alakú, mintás leveleiről ismert, amelyek fehér, rózsaszín és zöld színűek. A növény általában 30-60 cm magasra nő, és azon kívül, hogy díszítő értéke van, nem termeszthető élelmiszerként.

Caladium Red gondozási útmutató:

Fényigény: Nagy fényigényű növény, amelyet helyezzünk vagy világos helyre. A túl erős napsütés égetheti a leveleit.

Öntözés: Szereti a nedves, de nem vízzel telített talajt. Ügyeljünk arra, hogy a talaj felső rétege ne száradjon ki teljesen, de ne is legyen túlzottan nedves. A túlzott öntözés és a víz pangása elkerülendő.

Páratartalom: Szereti a magas páratartalmat, ezért érdemes a növényt rendszeresen permetezni vagy egy párásítót helyezni mellé. A száraz levegő kedvezőtlen hatással lehet a levelek egészségére.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-27°C között van. Kerüljük a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Aktív növekedési időszakában (tavasztól őszig) hetente egyszer vagy kéthetente tápozzuk a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Az átültetésre az aktív növekedési időszakban (tavasz vagy nyár) van szükség, ha a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. Átültetéskor ültessük nagyobb cserépbe, amelyben a növény tovább növekedhet.

Kártevők és betegségek: Érzékeny lehet a tripszekre, levéltetvekre és a takácsatkákra. Ha ilyen kártevőkkel találkozol, azonnal szükség van a megfelelő védekezésre. A levéltetveket és a tripszeket mosószappanos vízzel lehet eltávolítani, a takácsatkák ellen pedig permetezést javasolunk. Az elhalt leveleket mindig távolítsd el a növényről, mert azok betegségeket okozhatnak.

Toxicitás: Levelei mérgezőek, ha lenyelik őket. A mérgező vegyületek allergiás reakciókat okozhatnak, így gondoskodni kell arról, hogy a növény ne legyen hozzáférhető kisgyermekek és háziállatok számára.

A Caladium White Queen egy gyönyörű dísznövény, amely sok színt és érdekes formát hozhat az otthonodba. Ha betartod a fent említett gondozási tippeket, és ügyelsz arra, hogy a megfelelő környezetet biztosítsd a növény számára, hosszú éveken át élvezheted a növényed szépségét. Ha bármilyen kérdésed van a Caladium Carolyn Whorton gondozásával kapcsolatban, fordulj a Moai Jungle szakértőihez, akik szívesen segítenek neked.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Caladium White Queen” értékelése elsőként