Bonsai Ficus Gingseng - Moai jungle - több, mint gondolnád

Bonsai Ficus Gingseng

12,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Méretei miatt a Bonsai Ficus Gingseng postázásra alkalmatlan.

Elfogyott

Leírás

Bonsai Ficus Gingseng 30 cm-es cserépben. A növény átlagosan 60 cm magas.

A Bonsai Ficus Ginseng bemutatása

A Ginseng egy kis méretű, örökzöld bonsai fa, amely kifejezetten népszerű a beltéri kertészek körében. Ez a faj Ázsia trópusi és szubtrópusi vidékein honos, és a moraceae családba tartozik. A növény magas szintű ápolást igényel, és hosszú évekre szóló elkötelezettséget jelent a gondozójának, de a végeredmény igazán káprázatos lehet.

Bonsai Ficus Ginseng gondozási útmutató:

Fényigény: A növénynek szüksége van közvetlen napfényre, de az erős, tűző napsugarak elkerülendők, különösen a délutáni órákban. A félárnyékos helyek vagy az egész napon át világos helyek ideálisak.

Öntözés: Az öntözés nagyon fontos a növény számára. Az öntözést igénylő, kis méretű gyökérzete miatt a növény érzékeny a vízhiányra és a túlöntözésre is. Az öntözéshez használjunk langyos vizet, és ügyeljünk arra, hogy a földben ne maradjon víz, mert az a gyökerek rothadását okozhatja.

Páratartalom: A növénynek magas páratartalomra van szüksége. A növény körüli levegő párásításához használjunk párásítót, vagy tegyünk nedves mohát a cserép köré.

Hőmérséklet: A növénynek állandó hőmérsékletre van szüksége, amely 15 és 25 Celsius fok között van. A hideg vagy hirtelen hőmérsékletváltozások ártalmasak lehetnek a növény számára.

Tápanyagok: A rendszeres tápanyag utánpótlásra van szüksége a megfelelő növekedéshez és egészséges állapotának fenntartásához. Az aktív növekedési időszakban, tavasztól őszig, hetente egyszer, az ültetőközegre öntött, hígított szobanövény-tápoldatot adagolj.

Átültetés: A Bonsai Ficus Ginsenget két vagy három évente kell átültetni, körülbelül tavasszal, amikor a növény még mindig nyugalmi állapotban van. A növény körüli föld cseréje lehetővé teszi a növény számára a tápanyagok és a víz hatékonyabb felhasználását, valamint a gyökerek megfelelő kialakítását. A bonsai fákat speciális bonsai talajban kell ültetni, amely kis részecskékből és kavicsból áll.

Kártevők és betegségek: Általában ellenálló a kártevőkkel és a betegségekkel szemben, azonban bizonyos időszakokban, például a túlzott öntözés vagy az elhúzódó hideg időjárás során, hajlamos lehet a levéltetvek, takácsatkák, tripszek vagy gombás fertőzések megjelenésére. Ha észreveszel bármilyen kártevőt vagy betegséget, azonnal kezdd el kezelni, hogy megakadályozd a további terjedésüket.

Toxicitás: A bonsai ficus ginseng levelei és gyökerei mérgezőek lehetnek, különösen kutyák és macskák számára. Ha háziállatokkal vagy kisgyermekekkel élő helyiségben tartod a növényt, ügyelj arra, hogy ne legyenek hozzájuk hozzáférhetőek a növény részei.

Összefoglalás:

A Bonsai Ficus Gingseng egy igazán különleges és gyönyörű dísznövény, amely az ázsiai kultúra és hagyományok mélyén gyökerezik. Ha betartod a fentebb említett gondozási útmutatót, biztos lehetsz benne, hogy növényed hosszú éveken át egészségesen és gyönyörűen fog növekedni. Ha bármilyen kérdésed vagy problémád adódik a gondozásával kapcsolatban, keresd fel az Moai Jungle szakértő eladóit, akik szívesen segítenek neked!

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bonsai Ficus Gingseng” értékelése elsőként