Anthurium Jungle Bush - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Anthurium Jungle Bush 12cm

4,500 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni.

Elfogyott

3213465422264

Leírás

Anthurium Jungle Bush 12 cm-es cserépben. A növény kb 40 cm magas.

Az Anthurium Jungle Bush bemutatása

Az Anthurium Jungle Bush (Anthurium andreanum) a kúszó anthurium fajok közé tartozik, és eredetileg Dél-Amerikából származik. Az Anthuriumok nagyon népszerűek szobanövényekként szép levelei miatt.

Anthurium Jungle Bush gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes-nagy fényigényű növény, azonban közvetlen napfénytől kerülni kell. Helyezd a növényt egy fényes, árnyékos helyre.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Az öntözés előtt mindig ellenőrizd, hogy a talaj száraz-e. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl a növényt, mivel a túlzott öntözés károsíthatja a gyökereket.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, ezért érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni. Ügyelj arra, hogy a levelek ne érintkezzenek közvetlenül a vízzel.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-25°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Aktív növekedési időszakában (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Ááltalában 2-3 évente szükséges. Ültessük át tavasszal vagy nyáron, egy nagyobb cserépbe, amelyben a növény tovább növekedhet.

Tápanyagigény: Érdemes kéthetente egyszer tápoldatozni, hogy biztosítsuk a növény optimális tápanyag ellátását.

Átültetés: Általában évente egyszer kell átültetni. Az átültetés ideális időszaka a tavasz, amikor a növények aktív növekedési időszak előtt vannak. Az átültetéshez válasszunk egy nagyobb cserépet, és használjunk jó minőségű virágföldet. Az átültetés után ügyeljünk a növény megfelelő öntözésére és gondozására.

Kártevők és betegségek: Az Anthuriumokat gyakran támadják a levéltetvek, takácsatkák és tripszek. A levéltetvek a leveleket támadják, és szívják ki belőlük a nedvességet, ami torzított leveleket és virágokat eredményezhet. A takácsatkák és tripszek általában apró, fekete vagy fehér pöttyök formájában jelennek meg a növény levelein. Ezek ellen általában permetezőszerekkel lehet védekezni. Ha betegségre utaló tüneteket mutat, érdemes azonnal kezelni a problémát, hogy elkerüljük a növény pusztulását.

Toxicitás: Az Anthurium mérgező növény, és a levelében található oxálsav mérgező lehet az emberek és az állatok számára. Ha az Anthurium ot olyan helyen tartjuk, ahol gyerekek vagy háziállatok is hozzáférhetnek, érdemes ügyelni arra, hogy ne egyék meg a növényt, és ne érintsék meg a levelét.

Összefoglalás:

Az Anthurium egy csodálatos szobanövény, amely számos színes virággal és dekoratív levelekkel rendelkezik. Azonban ahhoz, hogy az Antúriumunk egészségesen fejlődjön és virágozzon, fontos gondoskodni a megfelelő gondozásáról. Ha kérdésed van a gondozásával kapcsolatban írj nekünk Facebookon!

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Anthurium Jungle Bush 12cm” értékelése elsőként