Anthurium Crystallinum - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Anthurium Crystallinum

15,200 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Anthurium Crystallinum 12 cm-es cserépben. A növény átlagosan 30 cm magas.

Anthurium Crystallinum bemutatása:

Az Anthurium Crystallinum egy trópusi eredetű, örökzöld növény, amely az Araceae-félék családjába tartozik. A növény levelei nagyok és fényesek, szív alakúak, ezüstös szürkék és rózsaszínek. Az Anthurium Crystallinum igényli a magas páratartalmat és az árnyékos helyet, ezért ideális választás a beltéri kertekhez és az otthonokhoz. Az alábbiakban ismertetem a növény gondozásával kapcsolatos útmutatót, hogy segítsek fenntartani a növény egészségét és szépségét.

Anthurium Crystallinum gondozása:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezd el a növényt közepes fényű helyre, az erős napfényt kerülni kell.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Öntözd meg alaposan, majd hagyd, hogy a föld felső rétege kissé kiszáradjon az öntözések között. Ne hagyd a növényt álló vízben, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet.

Páratartalom: A Crystallinum magas páratartalmat igényel. A szárazabb levegőben érdemes párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet számára 18-27°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Átültetésre akkor szorul, amikor a gyökerek kinövik a cserép alját. Általában 2-3 évente ajánlott az átültetés, tavasszal vagy nyáron. Az átültetéshez használj jó minőségű, jó vízáteresztő képességű talajt.

Kártevők és betegségek: Hajlamos lehet megtámadásra a pajzstetvek, takácsatkák, tripszek és levéltetvek által, de az egészséges növények általában képesek ellenállni ezeknek a kártevőknek. A megelőzés érdekében rendszeres ellenőrzést és tisztítást ajánlott elvégezni.

Toxicitás: Az Crystallinum mérgező növény, különösen a levelének belső része. Ügyelj arra, hogy háziállatok vagy kisgyermekek ne férhessenek hozzá.

Összefoglalás:

Ha betartod a fentebb említett tippeket és gondozási útmutatót, az Anthurium Crystallinum  lenyűgöző és látványos dísznövényként szolgálhat otthonodban. Ha bármilyen kérdésed van a növénygondozással kapcsolatban, látogass el a Moai Jungle Facebook oldalára, ahol számos tippet  találhatsz a növényeid számára.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Anthurium Crystallinum” értékelése elsőként