Aloe Vera Variegata - Moai Jungle - Több, mint go

Aloe Vera Variegata 8cm

12,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512355187 ,

Leírás

Aloe Vera Variegata 8cm-es cserépben. A növény átlagosan 15 cm magas.

Aloe Vera Variegata bemutatása:

Az Aloe egyik, ha nem a legismertebb pozsgás faj, melyet otthonunkban tartunk. Ez nem is olyan meglepő, hiszen gyógyászati hatása mellett, közel 300 fajtát különböztetünk meg, amelyeknek nagy, vastag, kissé tüskés szélű, rozettákban álló, díszes levelei sokak szemét vonzza. Ez az Afrikából származó növény tökéletes választás lehet kezdők, vagy rohanó életmódot folytató emberek számára, ugyanis legfőbb igénye a fény, és melegebb hőmérséklet, vízre viszont elég akár hét hetente-havi egyszer gondolni. Az Aloéra nem jellemzőek a kártevők, betegségei általában a túl kevés fény, vagy túlöntözés miatt lehetnek. Bár az Aloét gyógynövényként ismerjük, fontos észben tartani hogy állatra mérgező, és latex tartalma miatt az arra allergiásak vigyázzanak vele.

Az Aloe Vera Variegata gondozása

Levelei húsosak és tőiről nőnek ki. Ezek a levelek vastagok és spárgaszerűek, sárgászöld vagy szürkészöld színűek lehetnek. Gélje a levélek között található, amelynek gyógyító, hidratáló és gyulladáscsökkentő hatásai vannak.

Viszonylag könnyen gondozható növény, igénytelennek mondható, bírja a szárazságot.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Jól tűri az indirekt fényt és az árnyékos környezetet. Kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az égheti a leveleket.

Öntözés: Szukkulens, azaz porzsgás növény, amelynek húsos levelei vizet tárolnak. Öntözd mérsékelten, csak akkor, amikor a talaj teljesen kiszáradt. Ügyelj arra, hogy a víz ne ázzassa el a gyökereket, mert ez rothadáshoz vezethet. A téli időszakban csökkentsd az öntözés gyakoriságát.

Páratartalom: Nem igényel magas páratartalmat. Jól alkalmazkodik a szárazabb beltéri környezethez is.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Tűri a melegebb és hűvösebb hőmérsékleteket is, de kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat.

Tápozás: Nem igényel túlzott tápozást. Számára fontos a jó vízelvezetéssel rendelkező talaj, amely tápanyagokban gazdag. Tápozd a növényt ritkábban, a szukkulenseknek ajánlott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig).

Toxicitás: Mérgező lehet állatra, és latex érzékenyekre.

Összefoglalás:

Az Aloe Vera Variegata egy gyönyörű és hasznos növény, amely számos egészségügyi és szépségápolási előnnyel rendelkezik. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted ennek a növénynek a szépségét és jótékony hatásait. Ha bármilyen kérdésed van az Aloe Vera gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk, írj Facebookon egy üzenetet!

Aloe Vera Variegata növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Az Aloére jellemző betegségek a túlöntözés, vagy a rossz fényviszonyok miatt jelenhetnek meg.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aloe Vera Variegata 8cm” értékelése elsőként