Alocasia Azlanii - Moai Jungle - Több, mint gondolnád
Akció!

Alocasia Azlanii 9cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465435776

Leírás

Alocasia Azlanii 9 cm-es cserépben. Az Alocasia Azlanii átlagosan 25 cm magas.

Alocasia Azlanii bemutatása

Az Azlanii egy trópusi növény, amely a levélzetével és szépségével hódítja meg az emberek szívét. A növény aroidok családjába tartozik, és Malajziában őshonos. A hatalmas levelek, a csodálatos zöld szín, valamint a jellegzetes erezetek teszik különlegessé.

Alocasia Azlanii gondozása

Fényigény: Közepes szintű fényigényű növény. A közvetlen napfényt kerülni kell, mert az károsíthatja a leveleket. A növény számára a legjobb hely a világos, de árnyékos helyiség.

Öntözés: Rendszeresen kell öntözni, de arra ügyelni kell, hogy a víz ne álljon a cserepben, mert az árt a gyökereknek. Az öntözéshez használj szobahőmérsékletű vizet.

Páratartalom: Nagyon szereti a magas páratartalmat. A száraz belső levegő könnyen károsíthatja a leveleket. Ha a páratartalom alacsony, akkor a növény körül helyezz ki nedves kavicsokat vagy használj párásítót.

Hőmérséklet: 18-27°C közötti hőmérsékleten érzi jól magát. Kerülni kell az állandó huzatot és a hirtelen hőmérséklet-változásokat.

Tápozás: Havonta egyszer kell tápoldatot adni az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig). A növényt vízben oldódó, kiegyensúlyozott szobanövény-tápoldattal kell tápozni.

Átültetés: Évente egyszer érdemes átültetni. A megfelelő időpont általában a növény pihenőidőszakában (téli hónapokban) van.

Kártevők és betegségek: Viszonylag ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben. Azonban, ha a növényet beltéren tartod, érdemes figyelni a levéltetvek megjelenésére. A levéltetvek elleni küzdelemben szintén hatékony a szappanos víz vagy rovarirtó spray használata, valamint a kézzel való eltávolítás. Ha azonban a probléma súlyosabb, fordulj szakemberhez segítségért.

Toxicitás: Minden része mérgező, ezért fontos óvintézkedéseket tenni a növény kezelésekor. A levelének nedve irritációt okozhat a bőrön, a növény belsejének elfogyasztása pedig mérgezést okozhat az emberi és állati szervezetben.

Összegzés

Az Alocasia Azlanii egy csodálatos növény, amelynek feltűnő, díszes levelei ékesítik a lakást vagy az irodát. A megfelelő gondozással és figyelemmel hosszú éveken át élvezheted a növény szépségét. Ha bármilyen kérdésed van az Alocasia Azlanii gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk Facebookon vaggy a boltban!

Növénnyel kapcsolatos esetleges problémák:

Leggyakoribb problémája a rossz minőségű, kemény víz, a túlöntözés miatt elrohadt gyökér, vagy az alacsony hőmérséklet miatt keletkezik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alocasia Azlanii 9cm” értékelése elsőként