Adonidia Merrillii – Manilai pálma - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Adonidia Merrillii – Manilai pálma

35,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk. TÚLMÉRETES NÖVÉNY! POSTÁZÁSRA NINCS LEHETŐSSÉG!

Elfogyott

SKU-001

Leírás

Adonidia Merrillii – Manilai pálma 23 cm-es cserépben. A növény átlagosan 180cm magas.

A Adonidia Merrillii – Manilai pálma bemutatása

A Manilai pálma trópusi pálmanövény, amely Délkelet-Ázsiában, azaz a Fülöp-szigeteken honos. A növény az Arecaceae családba tartozik, és 8-10 méteres magasságot érhet el a természetes élőhelyén. Azonban beltéri körülmények között általában csak 2-3 méter magasra nő. A Manila pálma nagyon népszerű dísznövény, mivel szép, tollas levelei vannak, és gyorsan nőnek.

Adonidia Merrillii – Manilai pálma gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Kerüld a közvetlen, erős napfényt, mivel ez a leveleket károsíthatja.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. Ügyelj arra, hogy a talaj felső rétege kiszáradjon az öntözések között, de ne hagyd, hogy a talaj kiszáradjon teljesen.

Páratartalom: A pálma magas páratartalmat igényel. Használj párásítót vagy helyezz nedves kavicsokat a cserép aljára, hogy növeld a páratartalmat.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet a pálma számára 18-24°C között van. Kerüld a huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását.

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Átültetésre csak akkor szorul, ha a gyökerek már kilógnak a cserépből. Általában 2-3 évente elegendő átültetni őket. Használj jó minőségű, laza és tápanyagban gazdag talajt, amely jól vízelvezető.

Kártevők és betegségek: A Manilai pálma általában ellenálló a kártevőkkel szemben, de a levéltetvek megjelenése előfordulhat. Ha kártevőt észlelünk, használjunk természetes rovarirtószereket vagy kérdezd meg kollégáinkat Facebook-on vagy a boltban. A gyökérrothadás megelőzése érdekében gondoskodjunk a megfelelő öntözésről, és ügyeljünk arra, hogy a cserép alján legyen elvezető nyílás.

Összegzés

Reméljük, hogy az Adonidia Merrillii – Manilai pálma gondozásával kapcsolatos útmutatónk segített neked, hogy egészséges és gyönyörű növényed legyen. Ügyelj a növény helyes öntözésére, táplálására és átültetésére, hogy hosszú éveken át élvezhesd ennek a gyönyörű trópusi növénynek a látványát otthonodban.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Adonidia Merrillii – Manilai pálma” értékelése elsőként