Rhipsalis Cashew - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Rhipsalis Cashew 12cm

5,000 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465423254

Leírás

Rhipsalis Cashew 12 cm-es cserépben.

Rhipsalis Cashew bemutatása:

Különleges szobanövény, amely az epifita kaktuszok csoportjába tartozik. A növény Dél-Amerika trópusi és szubtrópusi területein őshonos, és a Rhipsalis fajok közül a legkönnyebben gondozható. Különlegessége a karcsú, lombos szárakon kialakuló, piros színű bogyók, amelyek a növény szépségéhez hozzájárulnak. Az alábbiakban bemutatom, hogy hogyan kell gondozni a Rhipsalis Cashew-t.

Rhipsalis Cashew gondozása:

Fényigény: Közepes fényigényű növény, amelyet indirekt fényben, vagy világos árnyékban érdemes elhelyezni.

Öntözés: A növényt mérsékelten öntözzük, azonban ügyeljünk arra, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, de ne is legyen túl vizes. A legjobb, ha a föld felső rétege kissé kiszárad az öntözések között.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel, így érdemes párásítót használni, vagy a növény köré állítani vízzel teli tálat.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet a növény számára 18-26°C között van, és kerülni kell a huzatot és a hirtelen hőmérséklet-változásokat.

Tápoldatozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozzuk a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal.

Átültetés: Az átültetésre általában 2-3 évente van szükség, amikor a növény gyökerei megtöltik a cserép alját. Tavasszal vagy nyáron érdemes átültetni, és olyan cserépbe helyezni, amely csak egy kicsit nagyobb, mint az előző.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, de néhány problémával szembesülhet:

  • A gombás betegségek, mint például a penész vagy a rozsda, a túlzott páratartalom vagy a túlzott öntözés miatt alakulhatnak ki. Ha ilyen tüneteket észlelsz, csökkentsd az öntözést, és ha szükséges, használj gombaölő szerrel kezelést.
  • A pajzstetvek, a levéltetvek és a takácsatkák is megjelenhetnek. Ha észlelsz bármilyen kártevőt, azonnal kezeld őket, hogy megakadályozd a fertőzés terjedését.

Összefoglalás

Ha betartod a megfelelő gondozási utasításokat, egy egészséges és dekoratív növény lesz otthonodban. Ha bármilyen kérdésed van a növény gondozásával kapcsolatban, fordulj szakértőinkhez, akik szívesen segítenek neked a növényeddel kapcsolatos kérdésekben. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, bátran fordulj hozzánk bizalommal.

 

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rhipsalis Cashew 12cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük