Parthenocissus Amazonica - Moai jungle - Több, mint gondolnád

Parthenocissus Amazonica

5,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

Leírás

Parthenocissus Amazonica bemutatása

A Parthenocissus Amazonica, egy lenyűgöző szobanövény, amely dél-amerikai eredetű. A csodálatosan színváltó levelei miatt nagyon népszerű dekoratív növénynek számít, amelyet könnyű gondozni és szaporítani. A növény gyönyörű zöld leveleket hoz létre, amelyek középen színes vonalakkal és foltokkal vannak díszítve. A növény egy kúszónövény, amely felfelé mászik és támasztékra van szüksége.

Parthenocissus Amazonica gondozási útmutató:

Fényigény: A növény számára a közepes-nagyméretű fény mennyisége az ideális. Helyezd el közel az ablakhoz, ahol az indák kapnak egy kis fényt, de ne tedd ki intenzív napsütésnek, mert az károsíthatja a leveleket.

Öntözés: Mérsékelt öntözést igényel. A föld felső rétegének kiszáradása után öntözd meg alaposan, de ügyelj arra, hogy a víz ne álljon a cserép alján. A téli hónapokban csökkentsd az öntözések számát és mennyiségét.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. A szárazabb levegőben érdemes lehet párásítót használni vagy a növény mellé vízzel teli tálat helyezni.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. A hideg huzatot és a hőmérséklet hirtelen változását kerülni kell, különösen télen!

Tápozás: Az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer tápozd a növényt kiegyensúlyozott, vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, amelyet a Moai Jungle-ből is beszerezhetsz.

Átültetés: Átültetésre általában évente van szükség, kivéve, vagy ha már a növény számára túl kicsi a cserép. Az új cserép mérete legfeljebb 2 cm-rel legyen nagyobb a korábbinál.

Kártevők és betegségek: A növény érzékeny a pajzstetvekre, a takácsatkákra és a levéltetvekre. Ha a növényen elszaporodnak a kártevők, permetezd le növényvédő szerrel, majd töröld át a leveleket meleg vízzel és mosogatószerrel. Ha a probléma súlyosabb, használj speciális rovarirtó szert, és szükség esetén vágd le az erősen fertőzött részeket.

Figyelmeztetés: A Parthenocissus Amazonica mérgező lehet a háziállatokra és az emberekre, ha lenyelik a leveleit vagy a szárait. Ha háziállatokkal vagy kisgyermekekkel élő háztartásba szeretnéd vinni, érdemes olyan helyre helyezni, ahol nehezen hozzáférhető.

Összefoglalás:

A Parthenocissus Amazonica egy igazán különleges és mutatós növény, amely egyszerűen gondozható és dekoratív. A megfelelő gondozás biztosítja a növény egészségét és szépségét, és hosszú éveken át élvezhetjük a látványát . Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Parthenocissus Amazonica” értékelése elsőként