Paphiopedilum maudiae Femma Green - Több, mint gondolnád

Paphiopedilum maudiae Femma Green

7,000 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Túlméretes növény! Postázásra alkalmatlan!

Elfogyott

Leírás

Paphiopedilum maudiae Femma Green 9 cm-es cserépben. A növény átlagosan 35 cm magas.

A Paphiopedilum maudiae Femma Green bemutatása

Trópusi származású orchidea fajta, amely a Paphiopedilum nemzetséghez tartozik. A fajta neve egyesíti a nemesi utónevet (maudiae) és a fajta színét és személyiségét, ami a lágy, selymes zöld színű szirmokban mutatkozik meg.

Ez az orchidea fajta nagyon népszerű a kertészek és orchidea gyűjtők körében a lenyűgöző virágai és a könnyű gondozása miatt. A Paphiopedilum maudiae Femma Green egyedülálló megjelenése miatt a legtöbb orchidea-rajongó megkülönbözteti az egyéb orchideáktól.

Paphiopedilum maudiae Femma Green gondozási útmutató:

Fényigény: A  félig árnyékos helyen szeret állni, kényelmesen érzi magát az ablakpárkányokon, de nem szereti az erős napfényt.

Öntözés: Az orchidea talaját tartsuk folyamatosan enyhén nedvesen, azonban ügyeljünk arra, hogy a talaj ne legyen túl nedves, mert az károsíthatja a gyökeret. Az öntözést javasoljuk meleg, puha vízzel végezni, amelynek pH-ja 6,5-7 között van. Az öntözési gyakoriságot a környezeti hőmérsékletnek és páratartalomnak megfelelően kell kialakítani.

Páratartalom: Trópusi növény, amely magas páratartalmat igényel. Ha az otthonodban száraz levegő van, akkor érdemes a növény környékére párásítót helyezni, vagy a virágcserép alá tenni egy tál vizet.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-25°C között van. A növény nem tolerálja a hideget és a huzatot.

Átültetés: Általában 1-2 évente érdemes átültetni, hogy a gyökerek ne nőjenek túl a cserépen és friss talajhoz jussanak. Az átültetés legjobb ideje a virágzás után, amikor a növény nyugalmi állapotban van. Az átültetéshez kiválasztott cserép ne legyen túl nagy, mivel a Paphiopedilumok szeretik, ha a gyökereik szorosan illeszkednek a cserép falához.

Tápanyagellátás: Kifejezetten érzékenyek a túlzott tápanyagellátásra. Éppen ezért ajánlott inkább ritkábban, de kiegyensúlyozottan tápozni őket. Használj kifejezetten orchideák számára készült, vízben oldódó műtrágyát.

Virágzás: A téli hónapokban virágoznak. A virágzás elősegítése érdekében fontos, hogy a növényeket a téli hónapokban hűvös, 15-18 °C-os helyen tartsuk, és alacsonyabb fényintenzitást biztosítsunk számukra. A növények megfelelő öntözése és tápanyagellátása is elengedhetetlen a virágzás sikeréhez.

Kártevők és betegségek: Ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, azonban a nem megfelelő gondozás miatt érzékeny lehet a gyökérgombásodásra. A leveleken megjelenő sárga foltok, az elhalt gyökerek és a kellemetlen szag általában a gyökérgombásodás jelei. Ebben az esetben azonnal távolítsuk el a rosszul fejlődő gyökereket, majd ültessük át a növényt egy új, steril talajba.

Összeoglalás:

A levelén élősködő rovarok közül a levéltetvek, takácsatkák és tripszek okozhatnak problémát. Ezeket a kártevőket rovarirtó sprayvel vagy szappanos vízzel lehet eltávolítani. Ügyelj arra, hogy a rovarirtó sprayt csak a kártevőkre permetezd, és ne a növény egészére. A szappanos vizet is csak a kártevőket öblítésére használd, majd alaposan öblítsd le a növényt tiszta vízzel. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

 

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Paphiopedilum maudiae Femma Green” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük