Ludisia Discolor - Moai jungle - több, mint gondolnád

Ludisia Discolor 12cm

3,500 Ft

A Moai Jungle-nél mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213512351837

Leírás

Ludisia Discolor 12 cm-es cserépben. A növény kb. 25 cm magas.

A Ludisia Discolor bemutatása

Érdekes és vonzó szobanövény, amely az orchideák családjába tartozik. Eredetileg Délkelet-Ázsia trópusi területeiről származik, ahol a fákra tapadva él. Az orchideák között kiemelkedik a csodálatos bordó, selymes száraival és hatalmas leveleivel, amelyek szinte tükröződnek. Ezen kívül az orchidea apró fehér virágokat hoz, amelyek a szár végén jelennek meg. Viszonylag könnyen tartható szobanövény, amely kevés gondozást igényel, és hosszú élettartammal rendelkezik.

Ludisia Discolor gondozása

Fényigény: Közepes fényigényű növény, így helyezzük a világos, de közvetlen napfénytől védett helyre.

Öntözés: Az orchideákhoz hasonlóan, a Ludisia Discolor is szereti a nedves környezetet. Öntözzük meg rendszeresen, de ügyeljünk arra, hogy a növény ne álljon vízben, mivel ez károsíthatja a gyökeret.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Érdemes párásítót használni vagy a növény mellé tálba vizet helyezni, hogy megfelelő páratartalmat biztosítsunk számára.

Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüljük a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a huzatot.

Tápanyagok: Arendszeres tápanyag pótlás fontos a megfelelő növekedéshez és egészséghez. Tavasztól őszig havonta egyszer adjunk neki orchideákhoz szánt műtrágyát. Az ültetőközeg tápanyag tartalmát a cserépben töltött idő alatt fokozatosan csökkenthetjük.

Átültetés: Az átültetés időszakos feladat, amelyet a növény esetében kb. kétévente kell elvégezni. A legjobb időpont erre a tavasz vagy az ősz, amikor a növény aktív növekedési időszakában van. Az átültetés előtt győződj meg arról, hogy a növény földje teljesen átnedvesedett, így könnyebben kivehető lesz a cserépből.

Az átültetéshez egy nagyobb, de nem túl nagy cserépre lesz szükség. A földkeveréknek jó vízáteresztő képességgel kell rendelkeznie. Egy jó minőségű orchideaföld kiváló lehet választás. A cserép aljára tegyél egy réteg kavicsot vagy agyaggranulátumot a jó vízelvezetés érdekében.

A Ludisia Discolor gondozása nem igényel különösebb szaktudást, azonban ügyelj arra, hogy ne álljon a gyökere a vízben, és ne hagyjuk teljesen kiszáradni sem. Ha betartod a fentiekben leírtakat, hosszú éveken át örömöt fogsz lelni a növény gyönyörű virágzásában. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

**

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ludisia Discolor 12cm” értékelése elsőként