Asplenium Antiquum - Moai Jungle - Több, mint gondolnád

Asplenium Antiquum 8cm

1,800 Ft

A Moai Jungle-nál mindig minden esetben a saját készleten lévő növényekről készítjük a képet egy átlagos példányról. Rendelés után kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon  és megmutatjuk pontosan melyik növény fogjuk küldeni. Ellenkező esetben a rendelkezésünkre állók közül a legszebbet postázzuk.

Elfogyott

3213465435301

Leírás

Asplenium Antiquum 8 cm-es cserépben. A növény áltagosan 20 cm magas

Asplenium Antiquum gondozási útmutató:

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Helyezze el közvetlenül az ablak elé, de ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak.

Öntözés: Az öntözésnél fontos, hogy a növényt tartsuk enyhén nedvesen, de ne hagyjuk állni a vízben, mert az gyökérrothadáshoz vezethet. Ha a növény talajának felső rétege száraz, öntözzük meg alaposan, majd hagyjuk, hogy a föld kicsit kiszáradjon az öntözések között.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. A növény mellé helyezhetünk párásítót, vagy az edényt vízzel teli tálcára helyezhetjük, hogy javítsuk a növény körüli levegő páratartalmát.

Hőmérséklet: Szobahőmérsékleten jól érzi magát, de kerülni kell az erős huzatot és a hőmérséklet ingadozását.

Tápozás: A növény aktív növekedési időszakában (tavasszal és nyáron) tápozni kell. Az ültetőközeghez adhatunk folyékony trágyát, vagy a földbe elegyíthetünk lassú felszabadulású granulált tápanyagot.

Átültetés: Általában évente egyszer át kell ültetni. A legjobb időpont erre a kora tavasz, miután a növény virágzása véget ért. Ügyeljünk arra, hogy a növény ne legyen túl

Az átültetés azért fontos, mert a gyökérzete eléri a cserép alját, és kevésbé hatékonyan tudja felszívni a vizet és a tápanyagokat. Általában 2-3 évente ajánlott átültetni. Az átültetés időpontját tavaszra vagy nyárra érdemes időzíteni, amikor a növény aktív növekedési időszakban van.

Összefoglalva:

Ne felejtsd el, hogy az átültetett növénynek időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon az új környezethez és talajhoz, így legyél türelmes vele, és add meg neki a megfelelő gondoskodást a továbbiakban is. Ha bármilyen kérdésed van a gondozásával kapcsolatban, bátran fordulj hozzánk bizalommal.

**